Ingredience pro 2-3 osoby:
1 větší brambor
1 menší cuketa
1 menší cibule
Olivový olej
Sůl
Brambory nakrájíme na jemné kostičky, cuketu na půl měsíčky a cibuli na jemno.
.
Na pánev nalijeme olivový olej a necháme rozehřát. Když je olej teplý, začínáme na něm smažit brambory. Po chvilce přidáme cibuli, trošičku promícháme a dále smažíme. Lehce osolíme. Na konci přidáme cuketu a smažíme další 3 minuty.
.
Celou tuto směs vyjmeme z pánve na sítko a necháme odkapat případnou šťávu, to aby omeleta nebyla příliš „vodnatá“.
.
V misce rozmícháme 4 vajíčka a přidáme do ní zeleninovou směs, dobře promícháme.
.
Pánev umyjeme a rozehřejeme na ni znovu pár kapek olivového oleje, tak aby se omeleta nepřichytla.
Když je teplý, vlijeme do ní naší omeletovou směs. Opatrně ji oddělujeme od okraje pánve.
.
Po třech minutách omeletu obrátíme.
Pomůžeme si tak, že pánev přikryjeme větší pokličkou a převrátíme ji na ni.
.
Pak necháme omeletu z pokličky „vklouznout opět do pánve. Necháme dosmažit z druhé strany a můžeme podávat.
.
Dobrou chuť.
.
Tady ve Španělsku se takové omelety většinou jí už vychladnuté a nejčastěji k večeři. Samozřejmě ji ale můžete podávat i teplou.