Cuketové placičky

S teplým počasím přichází sezóna moje oblíbené zeleniny, a to sice cukety!

Na zahradě už rostou a co nevidět se budou moci sklízet. Tady ve Španělsku se cuketa používá v mnoha receptech, jako například v omeletách, polévkách, je také vyhledávanou grilovanou zeleninou, skvěle se hodí i na přípravu dušené zeleniny jako příloha k masu, nebo cuketu můžeme naplnit a zapéct, anebo z ní můžeme připravit právě placičky. Máte je hotové do 5 minut a dětem se jimi vždycky zavděčíte.

Navíc cuketu ani nemusíte předvařovat, jako v případě květákových placiček, takže je to opravdu rychlovka.

Ingredience pro 2 osoby:

1 cuketa

1 vajíčko

1/2 hrníčku mouky

Olivový olej

sůl

Postup:

Natřeme jednu cuketu. Vymačkáme z ní vodu.

Přidáme 1 vajíčko, osolíme.

Přidáme půl hrníčku mouky, promícháme a tvarujeme malé placičky, které z obou stran smažíme na rozehřátém oleji po doby 5ti minut.

 Poté vyjmeme na savý papír a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

Tagy:
Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.