S teplým počasím přichází sezóna moje oblíbené zeleniny, a to sice cukety!
Na zahradě už rostou a co nevidět se budou moci sklízet. Tady ve Španělsku se cuketa používá v mnoha receptech, jako například v omeletách, polévkách, je také vyhledávanou grilovanou zeleninou, skvěle se hodí i na přípravu dušené zeleniny jako příloha k masu, nebo cuketu můžeme naplnit a zapéct, anebo z ní můžeme připravit právě placičky. Máte je hotové do 5 minut a dětem se jimi vždycky zavděčíte.
Navíc cuketu ani nemusíte předvařovat, jako v případě květákových placiček, takže je to opravdu rychlovka.
Ingredience pro 2 osoby:
1 cuketa
1 vajíčko
1/2 hrníčku mouky
Olivový olej
sůl
Postup:
Natřeme jednu cuketu. Vymačkáme z ní vodu.
Přidáme 1 vajíčko, osolíme.
Přidáme půl hrníčku mouky, promícháme a tvarujeme malé placičky, které z obou stran smažíme na rozehřátém oleji po doby 5ti minut.
Poté vyjmeme na savý papír a můžeme podávat.
Dobrou chuť!