Omeleta s bramborem, cuketou a cibulí

Ingredience pro 2-3 osoby:

1 větší brambor

1 menší cuketa

1 menší cibule

Olivový olej

Sůl

Brambory nakrájíme na jemné kostičky, cuketu na půl měsíčky a cibuli na jemno.

.

Na pánev nalijeme olivový olej a necháme rozehřát. Když je olej teplý, začínáme na něm smažit brambory. Po chvilce přidáme cibuli, trošičku promícháme a dále smažíme. Lehce osolíme.  Na konci přidáme cuketu a smažíme další 3 minuty.

.

Celou tuto směs vyjmeme z pánve na sítko a necháme odkapat případnou šťávu, to aby omeleta nebyla příliš „vodnatá“.

.

V misce rozmícháme 4 vajíčka a přidáme do ní zeleninovou směs, dobře promícháme.

.

Pánev umyjeme a rozehřejeme na ni znovu pár kapek olivového oleje, tak aby se omeleta nepřichytla.

Když je teplý, vlijeme do ní naší omeletovou směs. Opatrně ji oddělujeme od okraje pánve.

.

Po třech minutách omeletu obrátíme.

Pomůžeme si tak, že pánev přikryjeme větší pokličkou a převrátíme ji na ni.

.

 Pak necháme omeletu z pokličky „vklouznout opět do pánve. Necháme dosmažit z druhé strany a můžeme podávat.

.

Dobrou chuť.

.

Tady ve Španělsku se takové omelety většinou jí už vychladnuté a nejčastěji k večeři. Samozřejmě ji ale můžete podávat i teplou.

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.