Ryba obalená v mouce

Tento způsob úpravy ryb je ve Španělsku jeden z nejčastějších a zároveň nejrychlejších.

Do slova za 5 minut máte rybu hotovou a můžete podávat.

My většinou používáme filety z mořské štiky, ale mořská treska se také hodí výtečně.

Moje děti takto připravenou rybu mají moc rádi, děláme ji často k obědu nebo k večeři a za mě je to o moc zdravější alternativa populárních rybích prstů. 😉

Ingredience pro 4 osoby:

4 rybí filety

Mouka

Sůl

Panenský olivový olej

Postup:

Rybí filety omyjeme, dobře osušíme a posolíme z obou stran.

.

Poté je obalíme v mouce.

.

Na pánvi rozehřejeme ca 4 polévkové lžíce olivového oleje, a když je teplý, tak na něm rybu z obou stran osmažíme.

.

Chceme-li, aby byla ryba více křupavá, tak rybu osmažíme z každé strany 2 krát. (Na pánvi teda celkem 4 krát změníme stranu filetu).

Poté osušíme na kuchyňském savém papíru a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

Tagy:
Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *