Tento způsob úpravy ryb je ve Španělsku jeden z nejčastějších a zároveň nejrychlejších.
Do slova za 5 minut máte rybu hotovou a můžete podávat.
My většinou používáme filety z mořské štiky, ale mořská treska se také hodí výtečně.
Moje děti takto připravenou rybu mají moc rádi, děláme ji často k obědu nebo k večeři a za mě je to o moc zdravější alternativa populárních rybích prstů. 😉
Ingredience pro 4 osoby:
4 rybí filety
Mouka
Sůl
Panenský olivový olej
Postup:
Rybí filety omyjeme, dobře osušíme a posolíme z obou stran.
.
Poté je obalíme v mouce.
.
Na pánvi rozehřejeme ca 4 polévkové lžíce olivového oleje, a když je teplý, tak na něm rybu z obou stran osmažíme.
.
Chceme-li, aby byla ryba více křupavá, tak rybu osmažíme z každé strany 2 krát. (Na pánvi teda celkem 4 krát změníme stranu filetu).
Poté osušíme na kuchyňském savém papíru a můžeme podávat.
Dobrou chuť!