Letní cuketová polévka

Cuketa patří k typické letní zelenině, kterou každý zahrádkář určitě ocení, protože s minimální námahou jich sklidí vždy velké množství:)

V létě a teplém počasí se cuketa taky skvěle hodí k přípravě polévky, která se podává mnohdy i studená.

Vyzkoušejte ji, v horkých dnech ji určitě oceníte!

Ingredience pro 4 osoby

2 velké cukety

1 brambor

1 pórek

3 lžíce panenského olivového oleje

Sůl

Koření podle chuti (můžete použít např. pepř, muškátový oříšek, tymián)

.

Postup:

Zeleninu dobře omyjeme.

Pórek nakrájíme na drobné kolečka, brambory a cuketu na menší kostky.

Cuketu škrábat nemusíme.

.

V hrnci necháme rozehřát olivový olej, a začneme dusit pórek. Osolíme špetkou soli.

.

Po 5 minutách přidáme cuketu s bramborem a dále dusíme ještě 5 minut. Dochutíme podle libosti.

.

Poté zalejeme vřelou vodou, a necháme vařit ještě přibližně 15 minut.

.

Polévku rozmixujeme, a pokud ji chceme konzumovat studenou, tak ji necháme vychladnout, a poté dáme do ledničky.

Milovníci teplé polévky ji budou konzumovat teplou;)

.

Studenou verzi polévky pak servírujeme například ve skleničkách, ozdobené nakrájenou parmskou nebo španělskou šunkou, anebo taky opečenými kousky pečiva.

Dobrou chuť!

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.