Gazpacho

Gazpacho je další tradinční pokrm španělské kuchyně, který se v letním období připravuje snad v každé španělské domácnosti.

Může se podávat v hlubokém talíři jako studená polévka, anebo ve skleničce jako osvěžující nápoj.

Vyzkoušejte gazpacho připravit, a místo vychlazené slazené minerálky si dejte tuto dobrotu, která vás nejen osvěží, ale také vám dodá potřebné minerály, vitamíny a antioxidanty:)

.

Ingredience pro 2 osoby:

3 rajčata

½ cibule

1 stroužek česneku

1 okurka

1 zelená paprika

olivový olej

jablečný ocet

trocha suchého pečiva

sůl

Postup:

Papriku a rajčata dobře omyjeme, okurku oškrábeme.  Posléze nakrájíme na menší kousky.

Spolu s cibulí, česnekem a pečivem zeleninu rozmixujeme pomocí tyčového mixeru. Přidáme olivový olej, ocet a sůl a opět promixujeme.

.

Můžeme podávat ihned, anebo nechat ještě vychladnout v lednici.

Skleničku, misku nebo polévkový talíř před podáváním můžeme ozdobit zeleninou nakrájenou na malé kostičky a pokapat olivovým olejem.

Dobrou chuť:)

.

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.