Gazpacho je další tradinční pokrm španělské kuchyně, který se v letním období připravuje snad v každé španělské domácnosti.
Může se podávat v hlubokém talíři jako studená polévka, anebo ve skleničce jako osvěžující nápoj.
Vyzkoušejte gazpacho připravit, a místo vychlazené slazené minerálky si dejte tuto dobrotu, která vás nejen osvěží, ale také vám dodá potřebné minerály, vitamíny a antioxidanty:)
.
Ingredience pro 2 osoby:
3 rajčata
½ cibule
1 stroužek česneku
1 okurka
1 zelená paprika
olivový olej
jablečný ocet
trocha suchého pečiva
sůl
Postup:
Papriku a rajčata dobře omyjeme, okurku oškrábeme. Posléze nakrájíme na menší kousky.
Spolu s cibulí, česnekem a pečivem zeleninu rozmixujeme pomocí tyčového mixeru. Přidáme olivový olej, ocet a sůl a opět promixujeme.
.
Můžeme podávat ihned, anebo nechat ještě vychladnout v lednici.
Skleničku, misku nebo polévkový talíř před podáváním můžeme ozdobit zeleninou nakrájenou na malé kostičky a pokapat olivovým olejem.
Dobrou chuť:)
.