Jedlé kaštany jsou známou delikatesou, které k podzimu neodmyslitelně patří.
Tady ve Španělsku si je můžete koupit v pouličních stáncích, v Česku na ně často natrefíme na vánočních trzích.
Konzumují se jen tak tepelně upravené, (ať už opražené přímo na ohni, připravené ve speciální pánvi na kaštany, anebo upečené v troubě J).
Kromě této oblíbené varianty se taky přidávají do omáček, polévek. Také se skvele hodí k přípravě dezertů.
Dnes se vám prozradím tu nejjednodušší variantu přípravy, a to sice v troubě.
Postup:
Jedlé kaštany dobře umyjeme a necháme je klidně ještě dalších 20 -60 minut namočené.
(Není to nutnost, pokud ale kaštany namočíme, budou se pak lépe loupat a taky půjdou lehčeji naříznout.)
Každý kaštan nařízneme do formy krížku.
Troubu předehřejeme na 180 stupňů, kaštany položíme na plech a necháme je v troubě péct přibližně 25 minut.
Pokud je chceme konzumovat ihned, kaštany oloupeme.
Také je můžeme zabalit do kornoutku například z novinového papíru, tak se udrží po delší dobu teplé 😉
Dobrou chuť!