Jedlé kaštany v troubě

Jedlé kaštany jsou známou delikatesou, které k podzimu neodmyslitelně patří.

Tady ve Španělsku si je můžete koupit v pouličních stáncích, v Česku na ně často natrefíme na vánočních trzích.

Konzumují se jen tak tepelně upravené, (ať už opražené přímo na ohni, připravené ve speciální pánvi na kaštany, anebo upečené v troubě J).

Kromě této oblíbené varianty se taky přidávají do omáček, polévek. Také se skvele hodí k přípravě dezertů.

Dnes se vám prozradím tu nejjednodušší variantu přípravy, a to sice v troubě.

Postup:

Jedlé kaštany dobře umyjeme a necháme je klidně ještě dalších 20 -60 minut namočené.

(Není to nutnost, pokud ale kaštany namočíme, budou se pak lépe loupat a taky půjdou lehčeji naříznout.)

Každý kaštan nařízneme do formy krížku.

Troubu předehřejeme na 180 stupňů, kaštany položíme na plech a necháme je v troubě péct přibližně 25 minut.

Pokud je chceme konzumovat ihned, kaštany oloupeme.

Také je můžeme zabalit do kornoutku například z novinového papíru, tak se udrží po delší dobu teplé 😉

Dobrou chuť!

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.