Zelený chřest s krevetkami

Na mediteránské dietě je krásné to, že z pár ingrediencí vytvoříme skvělé jídlo.

Jinak tomu není ani u tohoto receptu. Skvěle se hodí jako první chod, nebo večeře.

.

Ingredience pro 2 osoby:

1 svazek zeleného chřestu

250 g mražených oloupaných syrových krevet

2 stroužky česneku

olivový olej

sůl

Postup:

Chřest omyjeme a nakrájíme na menší kousky (přibližně 3 cm) s tím, že spodní tvrdou část nepoužijeme.

Pánev pokapeme olivovým olejem, a když je zahřátý, tak na ni položíme chřest a osolíme. Restujeme přibližně 1 minutu, a potom zalijeme převařenou vodou tak, aby zalila chřest.

.

Necháme na mírnějším ohni, dokud se voda nevypaří. Poté zelený chřest rezervujeme.

Pánev znovu pokapeme olivovým olejem a orestujeme na něm lisované stroužky česneku.

Dáváme pozor, aby se česnek nepřipálil. Když je do zlatova, tak přidáme omyté krevetky.

.

Zamícháme a na mírnějším ohni restujeme přibližně pět minut, a když jsou krevety do zlatova, tak přidáme rezervovaný chřest, promícháme a restujeme další minutu.

Poté hned podáváme.

.

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.