Na mediteránské dietě je krásné to, že z pár ingrediencí vytvoříme skvělé jídlo.
Jinak tomu není ani u tohoto receptu. Skvěle se hodí jako první chod, nebo večeře.
.
Ingredience pro 2 osoby:
1 svazek zeleného chřestu
250 g mražených oloupaných syrových krevet
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl
Postup:
Chřest omyjeme a nakrájíme na menší kousky (přibližně 3 cm) s tím, že spodní tvrdou část nepoužijeme.
Pánev pokapeme olivovým olejem, a když je zahřátý, tak na ni položíme chřest a osolíme. Restujeme přibližně 1 minutu, a potom zalijeme převařenou vodou tak, aby zalila chřest.
.
Necháme na mírnějším ohni, dokud se voda nevypaří. Poté zelený chřest rezervujeme.
Pánev znovu pokapeme olivovým olejem a orestujeme na něm lisované stroužky česneku.
Dáváme pozor, aby se česnek nepřipálil. Když je do zlatova, tak přidáme omyté krevetky.
.
Zamícháme a na mírnějším ohni restujeme přibližně pět minut, a když jsou krevety do zlatova, tak přidáme rezervovaný chřest, promícháme a restujeme další minutu.
Poté hned podáváme.
.