Vesnický salát

Vesnický salát, kterému se ve španělštině říká „ensalada campera“ je asi jeden z nejtypičtějších pokrmů léta.

No, a protože letní teploty nás neopouštějí ani v druhé polovině záři, můžete si ho zkusit připravit třeba k večeři anebo jako první chod obědu.  Tento salát vás osvěží a zároveň dodá dostatek energie. Díky kombinaci ingredienci vás skvěle zasytí.

Ingredience pro 2 osoby:

2 velké brambory

2 vajíčka

Čerstvá petrželka

4 polévkové lžíce olivového oleje

2 polévkové lžíce jablečného octu

1 cibule

1 zelená paprika

½ červené papriky

2 rajčata

olivy

1 konzerva tuňáka

Sůl

Postup:

Brambory uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Dále uvaříme vajíčka na tvrdo a taktéž necháme vychladnout.

Papriku a cibuli nakrájíme na jemné stroužky, rajčata, vajíčka a brambory na čtvrtky.

Ingredience vložíme do salátové mísy a přidáme olivy a tuňáka.

Připravíme si vinagretu například pomocí tyčového mixéru, a to tak, že rozmixujeme petržel spolu s olivovým olejem a jablečným octem.

Salát polijeme vinagretou a promícháme. Můžeme podávat hned, a nebo můžeme nechat vychladnout v lednici.

.

Dobrou chuť!

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.