Vegánský zeleninový kastrůlek

Pokud se vám už normální vařené brambory, popřípadě bramborová kaše omrzely, můžete vyzkoušet tento recept, který je skvělý ať už jako hlavní jídlo, a nebo příloha k rybě či masu.

Rozmarýn, který patří ve Španělsku k jedním z nejvíce oblíbených aromatických bylinek, dodá tomuto zeleninovému kastrůlku navíc výtečnou chuť.

Ingredience pro 4 osoby:

(Pokud tento recept použijete jako hlavní jídlo, jsou pak ingredience níže napsané pouze pro 2 osoby)

1 velká cibule

3 velké brambory

1 zelená paprika

1 rajče

1 hrnek zeleného hrášku

Sůl

Pepř

Rozmarýn

Olivový olej

Postup:

Na dno pánve nalijeme olivový olej, když se zahřeje, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a brambory nakrájené na malé kousky. Promícháme s cibulí, osolíme a necháme dusit.

 

Po chvilce přidáme nakrájenou papriku, rajče a hrášek. Vše důkladně promícháme. Osolíme, opepříme, přidáme 2 větvičky rozmarýnu a dusíme po dobu 5 minut.

Poté zalejeme vřelou vodou a necháme vařit na mírném ohni přibližně 30 minut.

Když vidíme, že se voda téměř vypařila, vypneme, vyjmeme rozmarýn a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

 

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.