Těstoviny se špenátem a kozím sýrem

Tento recept je další zdravou rychlovkou, který budete mít do 20 minut hotový.

Špenátové těstoviny je jeden z mála receptů, který jsem vařila ještě jako studentka. Pamatuji si, že mi tehdy strašně moc chutnal mražený špenát se smetanou. Ve Španělsku jsem tuto verzi ale v žádném obchodě nemohla najít. A když už jsem nějaký mražený špenát objevila, tak se mi objem zdál strašně malický. Oč ale ve Španělsku nouze není je čerstvý špenát. Prodává se vyloženě v každém supermarketu. Řekla jsem si, že vyzkouším můj oblíbený recept napodobit a voila, moje oblíbené špenátové těstoviny byly zase na světě a to ještě v daleko lepší čerstvé verzi.

Recept: 4 Osoby

1 vetší cibule

400 gr čerstvého špenátu

200 gr těstovin

Oblíbený sýr

Olivový olej

sůl

mléko

Postup:

Do vařící vody nasypeme námi zvolené těstoviny a necháme je v osolené vodě vařit s kapkou olivového oleje přibližně 10 minut.

Mezitím, co se těstoviny vaří, nalejeme na dno vyššího hrnce olivový olej, necháme rozehřát a dusíme do zlatova  na drobno nakrájenou cibuli a osolíme.

Přidáme důkladně umytý čerstvý špenát. Objem sáčku špenátu je zpočátku velký, proto potřebujeme vysoký hrnec.

Špenát promícháme s cibulí, dusíme 3 minuty. Když se špenát spaří, zalejeme ho vřavou vodou, osolíme a necháme vařit ještě 5 minut.

Přidáme půl hrníčku mléka, zamícháme a vaříme další 2 minutky.

Poté špenát rozmixujeme, dochutíme. Smícháme v hrnci s uvařenými těstovinami, nastrouhaným sýrem a můžeme podávat.

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.