Tento recept je další zdravou rychlovkou, který budete mít do 20 minut hotový.
Špenátové těstoviny je jeden z mála receptů, který jsem vařila ještě jako studentka. Pamatuji si, že mi tehdy strašně moc chutnal mražený špenát se smetanou. Ve Španělsku jsem tuto verzi ale v žádném obchodě nemohla najít. A když už jsem nějaký mražený špenát objevila, tak se mi objem zdál strašně malický. Oč ale ve Španělsku nouze není je čerstvý špenát. Prodává se vyloženě v každém supermarketu. Řekla jsem si, že vyzkouším můj oblíbený recept napodobit a voila, moje oblíbené špenátové těstoviny byly zase na světě a to ještě v daleko lepší čerstvé verzi.
Recept: 4 Osoby
1 vetší cibule
400 gr čerstvého špenátu
200 gr těstovin
Oblíbený sýr
Olivový olej
sůl
mléko
Postup:
Do vařící vody nasypeme námi zvolené těstoviny a necháme je v osolené vodě vařit s kapkou olivového oleje přibližně 10 minut.
Mezitím, co se těstoviny vaří, nalejeme na dno vyššího hrnce olivový olej, necháme rozehřát a dusíme do zlatova na drobno nakrájenou cibuli a osolíme.
Přidáme důkladně umytý čerstvý špenát. Objem sáčku špenátu je zpočátku velký, proto potřebujeme vysoký hrnec.
Špenát promícháme s cibulí, dusíme 3 minuty. Když se špenát spaří, zalejeme ho vřavou vodou, osolíme a necháme vařit ještě 5 minut.
Přidáme půl hrníčku mléka, zamícháme a vaříme další 2 minutky.
Poté špenát rozmixujeme, dochutíme. Smícháme v hrnci s uvařenými těstovinami, nastrouhaným sýrem a můžeme podávat.