Řecký salát

Pokud jste alespoň jednou byli na dovolené v Řecku, tak si určitě pamatujete na typický salát této mediteránské země.

Řecký salát je letní klasika, která je celosvětově známá, a která se do teplého počasí skvěle hodí.

Pokud jste si tuto dobrotu doma ještě nepřipravili, tak ji neváhejte vyzkoušet.

Budete ji mít do 10 minut hotovouJ

A aby salát chutnal opravdu autenticky, nesmíme hlavně  vynechat koření, které je pro řeckou kuchyni tak typické;)

Ingredience pro 4 osoby:

2 větší zralá rajčata

2 okurky

1 červená cibule

Hrst černých oliv bez pecek

1 zelená paprika

Sýr feta

Panenský olivový olej

Jablečný ocet

Oregáno

Sůl

Postup:

Omytou zeleninu nakrájíme na menší kousky. Okurku na menší kostičky, rajčata na čtvrtky a cibuli na jemné kolečka, olivy na hrubší kolečka.

Sýr Feta pokrájíme také na kostičky.

Všechny ingredience spolu opatrně promícháme, osolíme, a polejeme olivovým olejem a jablečným octem (můžete použít i bílý vinný ocet). Posypeme suchým orgánem a opět promícháme. ( Pokud oregáno rádi nemáte, tak ho vynechte. I tak chutná salát skvelě).

Potom můžeme podávat.

Dobrou chuť!

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.