Pokud jste alespoň jednou byli na dovolené v Řecku, tak si určitě pamatujete na typický salát této mediteránské země.
Řecký salát je letní klasika, která je celosvětově známá, a která se do teplého počasí skvěle hodí.
Pokud jste si tuto dobrotu doma ještě nepřipravili, tak ji neváhejte vyzkoušet.
Budete ji mít do 10 minut hotovouJ
A aby salát chutnal opravdu autenticky, nesmíme hlavně vynechat koření, které je pro řeckou kuchyni tak typické;)
Ingredience pro 4 osoby:
2 větší zralá rajčata
2 okurky
1 červená cibule
Hrst černých oliv bez pecek
1 zelená paprika
Sýr feta
Panenský olivový olej
Jablečný ocet
Oregáno
Sůl
Postup:
Omytou zeleninu nakrájíme na menší kousky. Okurku na menší kostičky, rajčata na čtvrtky a cibuli na jemné kolečka, olivy na hrubší kolečka.
Sýr Feta pokrájíme také na kostičky.
Všechny ingredience spolu opatrně promícháme, osolíme, a polejeme olivovým olejem a jablečným octem (můžete použít i bílý vinný ocet). Posypeme suchým orgánem a opět promícháme. ( Pokud oregáno rádi nemáte, tak ho vynechte. I tak chutná salát skvelě).
Potom můžeme podávat.
Dobrou chuť!