Pan con tomate

Kdyby se vás někdo zeptal, čím si mažete chleba, který si dáte ať už ke snídani, svačince či večeři, tak zřejmě většina z vás odpoví, že máslem. Zdá se to až neuvěřitelné, ale tady ve Španělsku si opravdu nikdo máslo na chleba nemaže. Všichni totiž ať už snídají, svačí či večeří chleba potřený rajčetem, posolený špetkou soli a pokapaný olivovým olejem. Může se jíst jen tak, anebo si na něj samozřejmě můžete přidat sýr, šunku, či omeletu, ale základ je vždy stejný.

Pojďte se tedy naučit a hlavně vyzkoušet tento tradiční katalánský recept, který se postupně rozšířil do celého Španělska.

Ingredience:

libovolné pečivo (pokud možno v celozrnné formě)

zralé rajce

panenský olivový olej

sůl

čerstvá petržel na ozdobu (nemusí být)

Postup:

Pečivo opečeme v toustovači nebo na grilu.

Rajče rozkrojíme na půlku a pořádně s ní pečivo potřeme.

.

Poté osolíme špetkou soli.

.

Nakonec pokapeme olivovým olejem a je hotovo.

.

Pokud chcete, můžete ozdobit čerstvou petrželkou.

.

Dobrou chuť!

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.