Omáčka z petrželky, česneku a olivového oleje

Omáčka z čerstvé petrželky, česneku a olivového oleje je jedna z nejznámějších a nejpoužívanějších v mediteránské dietě.

Přidává se do spousty receptů, je to taková mediteránská klasika. Příprava vám nezabere více jak 5 minut.

Ingredience:

Hrst čerstvé petrželky (bez stonku)

2 stroužky česneku

Olivový olej

Postup:

Do hmoždíře dáme 1 hrst čerstvě nakrájené petrželky (použijeme pouze listy, stonek ne), 1 až 2 stroužky česneku a zalijeme olivovým olejem. (ca 3 polévkové lžíce).

.

Ingredience v hmoždíři rozdrtíme. Pokud se nám obsah zdá moc suchý, přilijeme ještě trochu olivového oleje. Po chvilce se vytvoří zelená směs, kterou můžeme přidat jak do různých receptů, tak ale třeba jen na opečený chleba.

.

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.