Tento míchaný salát (ensalada mixta) je klasickým předkrmem, který si můžete objednat snad ve všech španělských restauracích. Mnohdy vás ale zasytí natolik, že už další chod nebudete potřebovat. Obzvlášť perfektně se hodí do horkých dnů, tak neváhejte vyzkoušet.
Ingredience:
čerstvý salát (například římský nebo hlávkový salát)
mrkev
zavařená kukuřice (nemusí být)
Olivy (většinou olivy plněné ančovičkami)
konzerva tuňáka
2 vajíčka
1 červená cibule
bílý chřest (nemusí být)
cherry rajčátka
jablečný ocet
olivový olej
sůl
Postup:
Důkladně omyjeme všechnu zeleninu.
Do salátové misky nalámeme listy salátu, přidáme cherry rajčátka rozkrojené na polovinu, cibuli nakrájenou ne jemné kolečka, nastrouhanou mrkev. Dále pak přidáme zavařenou kukuřici, 1 konzervu tuňáka, několik oliv, dva vejce uvařená na tvrdo a pokud chcete a máte rádi, tak taky zavařený bílý chřest.
Salát osolíme, polijeme olivovým olejem, jablečným octem a opatrně promícháme.
Dobrou chuť!