Míchaný salát

Tento míchaný salát (ensalada mixta) je klasickým předkrmem, který si můžete objednat snad ve všech španělských restauracích. Mnohdy vás ale zasytí natolik, že už další chod nebudete potřebovat.  Obzvlášť perfektně se hodí do horkých dnů, tak neváhejte vyzkoušet.

Ingredience:

čerstvý salát (například římský nebo hlávkový salát)

mrkev

zavařená kukuřice (nemusí být)

Olivy (většinou olivy plněné ančovičkami)

konzerva tuňáka

2 vajíčka

1 červená cibule

bílý chřest (nemusí být)

cherry rajčátka

jablečný ocet

olivový olej

sůl

Postup:

Důkladně omyjeme všechnu zeleninu.

Do salátové misky nalámeme listy salátu, přidáme cherry rajčátka rozkrojené na polovinu, cibuli nakrájenou ne jemné kolečka, nastrouhanou mrkev. Dále pak přidáme zavařenou kukuřici, 1 konzervu tuňáka, několik oliv, dva vejce uvařená na tvrdo a pokud chcete a máte rádi, tak taky zavařený bílý chřest.

Salát osolíme, polijeme olivovým olejem, jablečným octem a opatrně promícháme.

Dobrou chuť!

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.