Jogurtový moučník

Sezónní ovoce je v mediteránské dietě typickým každodenním dezertem. O tom není pochyb. Čas od času ale přece jen dostaneme chuť na jiný „zákusek“ ke kávě, a proto se chci s vámi dnes podělit o recept na jogurtový moučník.

 Tady ve Španělsku mu všichni říkají „Bizcocho 1,2,3“ (čísla představují 1 kelímek oleje, 2 kelímky cukru a 3 kelímky mouky. Poněvadž se naší rodině s dvěma kelímky cukru zdál příliš sladký, používáme jen 1 a ¼ kelímku cukru, viz níže v ingrediencích.)

Tento moučník je na tolik oblíbený a jednoduchý, že ho každá hospodyňka zvládne udělat i se zavřenýma očima 🙂

Je to něco na způsob české bublaniny, akorát bez ovoce. Jako odměrku budeme používat právě kelímek z jogurtu.

Ingredience:

3 vajíčka

1 bílý jogurt ( 125g)

1 a ¼ jogurtového kelímku cukru

1 kelímek olivového oleje

3 kelímky mouky

citrónová kůra z 1 bio citrónu

1 prášek do pečiva (pokud můžete, tak použijte ten bez fosfátů.)

Postup:

Troubu necháme předehřát na 180 stupňů. Mezitím se dáme do přípravy těsta a to tak, že jednoduše zamícháme postupně všechny ingredience. Libovolnou formu potřeme olivovým olejem a posypeme troskou mouky, následně do formy nalijeme těsto.

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 35-40 minut.

 Dobrou chuť 🙂

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.