Sezónní ovoce je v mediteránské dietě typickým každodenním dezertem. O tom není pochyb. Čas od času ale přece jen dostaneme chuť na jiný „zákusek“ ke kávě, a proto se chci s vámi dnes podělit o recept na jogurtový moučník.
Tady ve Španělsku mu všichni říkají „Bizcocho 1,2,3“ (čísla představují 1 kelímek oleje, 2 kelímky cukru a 3 kelímky mouky. Poněvadž se naší rodině s dvěma kelímky cukru zdál příliš sladký, používáme jen 1 a ¼ kelímku cukru, viz níže v ingrediencích.)
Tento moučník je na tolik oblíbený a jednoduchý, že ho každá hospodyňka zvládne udělat i se zavřenýma očima 🙂
Je to něco na způsob české bublaniny, akorát bez ovoce. Jako odměrku budeme používat právě kelímek z jogurtu.
Ingredience:
3 vajíčka
1 bílý jogurt ( 125g)
1 a ¼ jogurtového kelímku cukru
1 kelímek olivového oleje
3 kelímky mouky
citrónová kůra z 1 bio citrónu
1 prášek do pečiva (pokud můžete, tak použijte ten bez fosfátů.)
Postup:
Troubu necháme předehřát na 180 stupňů. Mezitím se dáme do přípravy těsta a to tak, že jednoduše zamícháme postupně všechny ingredience. Libovolnou formu potřeme olivovým olejem a posypeme troskou mouky, následně do formy nalijeme těsto.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 35-40 minut.
Dobrou chuť 🙂