Tento jednoduchý recept patří k typickým prvním chodům nejen v mnoha španělských domácnostech, ale taky španělských školních jídelnách. Školní menu jde totiž ruku v ruce, troufám si říct skoro ve všech školách, v souladu s mediteránskou dietou.
Ingredience pro 2 osoby:
250 gr hrášku
1 velký brambor
2 mrkve
1 menší cibule
Olivový olej
Sůl
1 sklenice vody
Postup:
Všechnu zeleninu oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky.
.
Na pánev nalejeme 3 polévkové lžíce olivového oleje, a když je rozehřátý, dusíme do zlatova cibuli, kterou posolíme špetkou soli, poté přidáme brambor a mrkev, restujeme dalších 5 minut, přidáme hrášek, promícháme, osolíme špetkou soli a zalijeme vodou tak, aby zakryla zeleninu.
.
Na mírném ohni necháme vařit dalších 15 minut, až se postupně voda vypaří a můžeme podávat.
.