Hrášek s mrkví a bramborem

Tento jednoduchý recept patří k typickým prvním chodům nejen v mnoha španělských domácnostech, ale taky španělských školních jídelnách. Školní menu jde totiž ruku v ruce, troufám si říct skoro ve všech školách, v souladu s mediteránskou dietou.

Ingredience pro 2 osoby:

250 gr hrášku

1 velký brambor

2 mrkve

1 menší cibule

Olivový olej

Sůl

1 sklenice vody

Postup:

Všechnu zeleninu oškrábeme a nakrájíme na malé kostičky.

.

Na pánev nalejeme 3 polévkové lžíce olivového oleje, a když je rozehřátý, dusíme do zlatova cibuli, kterou posolíme špetkou soli, poté přidáme brambor a mrkev, restujeme dalších 5 minut, přidáme hrášek, promícháme, osolíme špetkou soli a zalijeme vodou tak, aby zakryla zeleninu.

.

Na mírném ohni necháme vařit dalších 15 minut, až se postupně voda vypaří a můžeme podávat.

.

Tagy:
Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.