Nevím, jakým zázrakem se mi podařilo, že ani jedno z mých dětí nemá rádo žádné jídlo z fastfoodových“restaurací a to ani hranolky. Zkrátka jim nechutnají. Možná to bude tím, že čas od času děláme domácí hranolky smažené na olivovém oleji a těm se opravdu jen tak něco nevyrovná.
A tak je to u nás doma vlastně s každým jídlem. Tím, jak jsou děti zvyklé na poctivou domácí stravu, tak jim jídlo v restauracích či hotelích nechutná. V našem případě si o dovolených typu „all inclusive“ můžeme nechat jen zdát 😉
Ingredience pro 2 osoby:
2 brambory
Olivový olej
Sůl
Koření (sladká paprika, pikantní paprika, ale nemusí být)
Postup:
Brambory oškrábeme, dobře omyjeme od nečistot, nakrájíme na malé kousky (hranolky) a kuchyňským papírem důkladně osušíme. Nesmí být mokré.
Na pánev nalijeme v hojném množství olivový olej, a když je rozehřátý (pozor, nemělo by se z něho kouřit, aby se nepřehrál), přidáme hranolky, osolíme a smažíme z obou stran do zlatova po dobu ca 5 minut.
Vyjmeme je na savý papír (kuchyňský), pokud chceme tak na ozdobu posypeme paprikou a můžeme ihned podávat.
Dobrou chuť!