Batátové hranolky s jogurtovým dipem

Batáty nás doprovázejí po celé podzimní a zimní období, a i když nejoblíbenější způsob přípravy batátů tady ve Španělsku je upečený ve slupce v troubě (recept tady), tak přesto se může stát, že jeho nasládlá chuť všem nevyhovuje.

Proto mám pro vás další batátový recept, tentokrát použijeme mediteránské koření, která batátům dodá specifickou chuť.

Ingredience:

1 větší batát

Olivový olej

Sůl

Tymián

Oregano

Rozmarýn

Mletý pepř

Řecký jogurt

1 stroužek česneku

Citrónová stava

Postup:

Batát oloupeme a nakrájíme na hrubší hranolky.

.

Plech nebo nádobu, ve kterém je budeme péct pokapeme olivovým olejem.

.

Umístíme na něj hranolky,Posolíme špetkou soli a posypeme libovolným mediteránským kořením. Skvěle se hodí oregano, rozmarýn, tymián, čerstvě mletý pepř či česnek. Pokapeme olivovým olejem a dobře promícháme se vším kořením.

.

Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů přibližně 40-50 minut. Kontrolujeme a občas promícháme.

.

Batátové hranolky můžeme namáčet do libovolného dipu, skvěle se hodí jogurtový dip, který máme připravený během minuty.

Řecký jogurt vyklopíme do misky, vmícháme do něj lisovaný stroužek česneku, přidáme čerstvou citrónovou šťávu podle chuti, popepříme a osolíme špetkou soli.

.

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.