Vesnický salát, kterému se ve španělštině říká „ensalada campera“ je asi jeden z nejtypičtějších pokrmů léta.
No, a protože letní teploty nás neopouštějí ani v druhé polovině záři, můžete si ho zkusit připravit třeba k večeři anebo jako první chod obědu. Tento salát vás osvěží a zároveň dodá dostatek energie. Díky kombinaci ingredienci vás skvěle zasytí.
Ingredience pro 2 osoby:
2 velké brambory
2 vajíčka
Čerstvá petrželka
4 polévkové lžíce olivového oleje
2 polévkové lžíce jablečného octu
1 cibule
1 zelená paprika
½ červené papriky
2 rajčata
olivy
1 konzerva tuňáka
Sůl
Postup:
Brambory uvaříme v osolené vodě a necháme vychladnout. Dále uvaříme vajíčka na tvrdo a taktéž necháme vychladnout.
Papriku a cibuli nakrájíme na jemné stroužky, rajčata, vajíčka a brambory na čtvrtky.
Ingredience vložíme do salátové mísy a přidáme olivy a tuňáka.
Připravíme si vinagretu například pomocí tyčového mixéru, a to tak, že rozmixujeme petržel spolu s olivovým olejem a jablečným octem.
Salát polijeme vinagretou a promícháme. Můžeme podávat hned, a nebo můžeme nechat vychladnout v lednici.
.
Dobrou chuť!