Bílé fazole s klobásou

Tento pokrm je jeden z dalších tradičních a typických katalánských receptu. Mně osobně připomíná úplné začátky mého života v Barceloně, kdy jsem si tuto dobrotu objednávala v restauraci, poblíž které jsem pracovala.

Je to jídlo opravdu skromné, skládá se sotva z pár ingrediencí, o to více si ale na něm pochutnáte.

Akorát je třeba dbát na kvalitu klobásy, ta by měla být pokud možno domácí nebo ze známého řeznictví.

Ingredience pro 2 osoby:

2 domácí klobásy

250 gramů bílých fazolí

2 stroužky česneku

panenský olivový olej

hrst čerstvé petrželky

sůl

Postup:

Bíle fazole necháme namočené přes noc. Další den vodu slijeme, napustíme novou vodu, osolíme, pokapeme olivovým olejem, a necháme fazole vařit do měkka. (přibližně 90 min)

Klobásy nařízneme.

Větší pánev pokapeme olivovým olejem (ca 2 polévkové lžíce) a když je olej teplý, tak na mírném ohni smažíme klobásy postupně ze všech stran a to přibližně 15 minut.

.

Poté klobásy vyndáme a rezervujeme.

Mezitím si v hmoždíři připravíme směs z česneku, petrželky a olivového oleje. (Nakrájený česnek a na jemno nakrájenou petrželku vložíme do hmoždíře, přilijeme olivový olej a drtíme, dokud nevznikne homogenní směs.)

.

Na stejné pánvi a ve stejném oleji, na kterém jsme osmažili klobásy, budeme restovat uvařené bílé fazole. Podle chuti trošku dosolíme, je li potřeba.

.

Pokud vidíme, že jsou fazole příliš suché, přilijeme trochu vody, ve které jsme fazole vařili. Restujeme přibližně 5 minut, po té přimícháme směs připravenou v hmoždíři.

.

Dobře promícháme a můžeme podávat společně s klobásou.

.

Dobrou chuť!

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.