Domácí hranolky na olivovém oleji

Nevím, jakým zázrakem se mi podařilo, že ani jedno z mých dětí nemá rádo žádné jídlo z fastfoodových“restaurací a to ani hranolky. Zkrátka jim nechutnají. Možná to bude tím, že čas od času děláme domácí hranolky smažené na olivovém oleji a těm se opravdu jen tak něco nevyrovná.

A tak je to u nás doma vlastně s každým jídlem. Tím, jak jsou děti zvyklé na poctivou domácí stravu, tak jim jídlo v restauracích či hotelích nechutná. V našem případě si o dovolených typu „all inclusive“ můžeme nechat jen zdát 😉

Ingredience pro 2 osoby:

2 brambory

Olivový olej

Sůl

Koření (sladká paprika, pikantní paprika, ale nemusí být)

Postup:

Brambory oškrábeme, dobře omyjeme od nečistot, nakrájíme na malé kousky (hranolky) a kuchyňským papírem důkladně osušíme. Nesmí být mokré.

Na pánev nalijeme v hojném množství olivový olej, a když je rozehřátý (pozor, nemělo by se z něho kouřit, aby se nepřehrál), přidáme hranolky, osolíme a smažíme z obou stran do zlatova po dobu ca 5 minut.

Vyjmeme je na savý papír (kuchyňský), pokud chceme tak na ozdobu posypeme paprikou a můžeme ihned podávat.

Dobrou chuť!

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.