Kuřecí  vývar

Chladné počasí dorazilo i do Španělska. Možná si myslíte, že španělské zimy nejsou nic proti těm českým, ale věřte, že je tomu právě naopak. Většina bytů ve Španělsku je totiž postavena bez topení a rodinné domy bez jakéhokoliv zateplení, takže zatímco v létě umíráte vedrem a nemůžete doma dýchat, tak v zimě zimou. Ještě,že existují jídla, které opravdu zahřejí.

A co nás může zahřát víc než domácí vývar?

Moje maminka vždy dělávala a do dneska dělá vynikající kuřecí vývar. Jediné, co jsem nesnášela, byla Magi omáčka, kterou si polévku takzvaně dochutíte.

Dnes vám přináším recept na slepičí vývar tak, jak se připravuje tady ve Španělsku. Zelenina, kterou na něj použijeme, dodá polévce skvělou chuť a zaručeně nebude třeba vývar dochucovat.

Variant je samozřejmě vice, ale tady tu máme v naší rodině moc rádi.

Ingredience:

1 kuřecí stehno (pokud možno Bio kvality)

1 řapíkatý celer

1 bila ředkev

1 pórek

1 petržel

3 mrkve

Sůl

Pepř

Postup:

Kuřecí stehno dobře omyjeme a vložíme do hrnce, do kterého napustíme 4 litry vody.  Přivedeme k varu a sesbíráme případnou pěnu, která se může někdy vytvořit. Pak vložíme dobře omytou zeleninu, osolíme, opepříme, a na mírném ohni vaříme 3 hodiny.

Když máme polévku uvařenou, přecedíme přes jemné sítko do nového hrnce, vyjmeme kuřecí stehno, jehož obrané maso můžeme přidat do polévky. Zeleninu z vývaru už nepoužíváme. Do polévky přidáme například nudličky a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.