Pokud se vám už normální vařené brambory, popřípadě bramborová kaše omrzely, můžete vyzkoušet tento recept, který je skvělý ať už jako hlavní jídlo, a nebo příloha k rybě či masu.
Rozmarýn, který patří ve Španělsku k jedním z nejvíce oblíbených aromatických bylinek, dodá tomuto zeleninovému kastrůlku navíc výtečnou chuť.
Ingredience pro 4 osoby:
(Pokud tento recept použijete jako hlavní jídlo, jsou pak ingredience níže napsané pouze pro 2 osoby)
1 velká cibule
3 velké brambory
1 zelená paprika
1 rajče
1 hrnek zeleného hrášku
Sůl
Pepř
Rozmarýn
Olivový olej
Postup:
Na dno pánve nalijeme olivový olej, když se zahřeje, přidáme na drobno nakrájenou cibuli a brambory nakrájené na malé kousky. Promícháme s cibulí, osolíme a necháme dusit.
Po chvilce přidáme nakrájenou papriku, rajče a hrášek. Vše důkladně promícháme. Osolíme, opepříme, přidáme 2 větvičky rozmarýnu a dusíme po dobu 5 minut.
Poté zalejeme vřelou vodou a necháme vařit na mírném ohni přibližně 30 minut.
Když vidíme, že se voda téměř vypařila, vypneme, vyjmeme rozmarýn a můžeme podávat.
Dobrou chuť!