Když byla moje dcera maličká, nechtěla skoro vůbec nic jíst. Byla jsem už opravdu zoufalá, lámala si hlavu, co jí každý den připravit, a hlavně taky, jak upravit a naservírovat zeleninu tak, aby ji jedla.
A tak vznikl recept na tyhle skvělé zeleninové placičky, které se dají připravit z různých druhů zeleniny.
Já nejčastěji na placičky používám brokolici, cuketu, celer, nebo květák. Zeleninu obměňujeme vždy podle sezóny. Jejich příprava vám zabere nanejvýš 30 min, tak s chutí do toho;)
Ingredience:
5 květákových hlaviček
Čerstvá nebo sušená petrželka (nemusí být)
Olej
Sůl
1 vejce
½ hrnečku mouky
Postup:
Do vařící vody přidáme květákové hlavičky, osolíme a necháme ještě 10 min vařit.
Po 10 minutách vyjmeme a přecedíme. Necháme vychladnout.
Následně rozmixujeme uvařený květák s petrželkou a 1 vajíčkem tyčovým mixerem.
Přidáme mouku a mícháme. Vznikne těsto, které necháme ještě 5 minut zaležet.
Mezitím rozehřejeme na pánvi olivový olej. Olej by měl pokrýt celou plochu pánve, aby se placičky nepřilepovaly. Když je olej rozehřátý, začneme tvořit placičky. Pomůžeme si pomoci vidličky či lžičky. Smažíme do zlatova přibližně 5 minut z každé strany. Vyjmeme, položíme na savý papír a posléze můžeme podávat.