Zeleninové placičky a la Valentina

Když byla moje dcera maličká, nechtěla skoro vůbec nic jíst. Byla jsem už opravdu zoufalá, lámala si hlavu, co jí každý den připravit, a hlavně taky, jak upravit a naservírovat zeleninu tak, aby ji jedla.

A tak vznikl recept na tyhle skvělé zeleninové placičky, které se dají připravit z různých druhů zeleniny.

Já nejčastěji na placičky používám brokolici, cuketu, celer, nebo květák.  Zeleninu obměňujeme vždy podle sezóny. Jejich příprava vám zabere nanejvýš 30 min, tak s chutí do toho;)

Ingredience:

5 květákových hlaviček

Čerstvá nebo sušená petrželka (nemusí být)

Olej

Sůl

1 vejce

½ hrnečku mouky

Postup:

Do vařící vody přidáme květákové hlavičky, osolíme a necháme ještě 10 min vařit.

Po 10 minutách vyjmeme a přecedíme. Necháme vychladnout.

Následně rozmixujeme uvařený květák s petrželkou a 1 vajíčkem tyčovým mixerem.

    

Přidáme mouku a mícháme. Vznikne těsto, které necháme ještě 5 minut zaležet.

    

Mezitím rozehřejeme na pánvi olivový olej. Olej by měl pokrýt celou plochu pánve, aby se placičky nepřilepovaly. Když je olej rozehřátý, začneme tvořit placičky. Pomůžeme si pomoci vidličky či lžičky.  Smažíme do zlatova přibližně 5 minut z každé strany. Vyjmeme, položíme na savý papír a posléze    můžeme podávat.

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.