I když se batch cooking ( předpříprava denního jídelníčku na celý týden) těší v posledních letech velké oblibě, já osobně jsem tomuto způsobu přípravy jídla nikdy nepřilnula. Hlavně co se zeleniny týče, tak je pro mě velmi důležité, aby byla čerstvá.
Možná si myslíte, že příprava zeleniny zabere moc času, ale věřte mi, nepotřebujete více jak 15 minut. Jde spíše o to, zvyknout si na různé tepelné přípravy zeleniny a postupně je zakomponovat do jídelníčku.
Tady tato jednoduchá polévka je hotová za 15 minut. Já mám ráda zeleninu jak vařenou, tak grilovanou nebo pečenou, ale moje děti s takovou přípravou mají bohužel problém. A proto jsou v naší rodině krémové polévky sázka na jistotu.
Ingredience pro 2 osoby:
3 mrkve
srdce řapíkatého celeru (jeho měkká část, která je skrytá uvnitř)
1 brambor
voda
sůl
olivový olej
čerstvá petrželka (pokud máme)
Postup:
Zeleninu omyjeme, nakrájíme na drobno, vložíme do hrnce a zalijeme vodou tak, aby kousek přesahovala.
Osolíme, přidáme pár kapek olivového oleje, a vaříme na mírném ohni 15 minut.
Poté rozmixujeme tyčovým mixérem, ozdobíme případně čerstvou petrželkou a můžeme podávat.
Dobrou chuť!