Špagety s krevetami

Mnohým z vás se možná po zmínění pojmu Mořské plody zřejmě vybaví legendární film Slunce, Seno…, ve kterém jsou hrdinové pozvaní na typickou italskou hostinu právě s oněmi  mořskými plody.

Nebojte se, malé krevetky, které použijeme v tomto receptu, mají vynikající chuť a jsou plné cenných látek a minerálů.

Ukážu vám rychlý způsob, jak je připravit tak, aby vám zaručeně chutnaly.

 

 

Ingredience pro 4 osoby:

2 stroužky česneku

500 g špaget

2 sáčky loupaných mražených krevet

Petržel

5 lžic olivového oleje

Sůl

Pálivá paprika

Koňak

 

 

Postup:

Nakrájíme 2 stroužky česneku na drobno, vhodíme do pánve s olivovým olejem. Připravujeme na malém ohni, to proto, aby se česnek nespálil a aby olej nasál jeho chuť a aromatizoval se. Když začne zlatovět, přidáme dobře omyté rozmražené krevety.

Zamícháme, zvýšíme trošku oheň.

Osolíme, opepříme, přidáme také trochu chilli papriky (pokud máte rádi trochu pikantnější chuť), a malý doušek koňaku. Necháme vařit ještě dalších 5 minut a přidáme na drobno nakrájenou čerstvou petržel. (pokud nemáte čerstvou, můžete použít klidně sušenou).

Mezitím necháme v osolené vodě s troškou olivového oleje vařit špagety tak, jak jsme zvyklí.

Když jsou špagety hotové, nabereme 1 naběračku vody, ve které se špagety vařily a necháme si ji připravenou ve sklenici. Špagety přecedíme a dáme zpět do hrnce, ve kterém se vařily.

Na špagety nalijeme naší omáčku s krevetami, přidáme vodu ze špaget, kterou jsme si rezervovali.

Začínáme pomalu promíchávat špagety ve směru hodinových ručiček, tak aby se ventilovaly a jejich textura se stala krémovou. Mícháme přibližně 30 sekund.

 

Poté můžeme podávat.

 

Dobrou chuť!

 

 

 

 

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.