Mnohým z vás se možná po zmínění pojmu Mořské plody zřejmě vybaví legendární film Slunce, Seno…, ve kterém jsou hrdinové pozvaní na typickou italskou hostinu právě s oněmi mořskými plody.
Nebojte se, malé krevetky, které použijeme v tomto receptu, mají vynikající chuť a jsou plné cenných látek a minerálů.
Ukážu vám rychlý způsob, jak je připravit tak, aby vám zaručeně chutnaly.
Ingredience pro 4 osoby:
2 stroužky česneku
500 g špaget
2 sáčky loupaných mražených krevet
Petržel
5 lžic olivového oleje
Sůl
Pálivá paprika
Koňak
Postup:
Nakrájíme 2 stroužky česneku na drobno, vhodíme do pánve s olivovým olejem. Připravujeme na malém ohni, to proto, aby se česnek nespálil a aby olej nasál jeho chuť a aromatizoval se. Když začne zlatovět, přidáme dobře omyté rozmražené krevety.
Zamícháme, zvýšíme trošku oheň.
Osolíme, opepříme, přidáme také trochu chilli papriky (pokud máte rádi trochu pikantnější chuť), a malý doušek koňaku. Necháme vařit ještě dalších 5 minut a přidáme na drobno nakrájenou čerstvou petržel. (pokud nemáte čerstvou, můžete použít klidně sušenou).
Mezitím necháme v osolené vodě s troškou olivového oleje vařit špagety tak, jak jsme zvyklí.
Když jsou špagety hotové, nabereme 1 naběračku vody, ve které se špagety vařily a necháme si ji připravenou ve sklenici. Špagety přecedíme a dáme zpět do hrnce, ve kterém se vařily.
Na špagety nalijeme naší omáčku s krevetami, přidáme vodu ze špaget, kterou jsme si rezervovali.
Začínáme pomalu promíchávat špagety ve směru hodinových ručiček, tak aby se ventilovaly a jejich textura se stala krémovou. Mícháme přibližně 30 sekund.
Poté můžeme podávat.
Dobrou chuť!