Přírodní rybí filé na dušených fazolkách

Bílé fazolky patří ve Španělsku k oblíbeným potravinám. V zimním období se připravují převážné dušené se zeleninou. Jsou bohaté na vlákninu, rostlinnou bílkovinu, obsahují řadu vitamínů a minerálů. Navíc skvěle zasytí a jejich příprava nedá moc práce, tak směle do toho :).

Ingredience pro 2 osoby:

2 hrníčky bílých fazolek

1 cibule

1 zelená paprika

2 velké mrkve

1 stroužek česneku

olivový olej

sůl

2 polévkové lžíce sladké papriky

2 bobkové listy

hrst čerstvé petrželky

2 rybí filety

Postup:

Bílé fazolky dobře omyjeme od nečistot a necháme přes noc namočené ve vodě.

.

Další den slijeme vodu, fazolky na sítku propereme, umístíme do hrnce a zalijeme vodou. V normálním hrnci se vari přibližně 1 -1,5 hodiny. Čím déle je necháme, tím dosáhneme měkcí konzistence. Když máme fazolky uvařené, slijeme vodu a rezervujeme na později.

Na pánvi necháme rozehřát olivový olej, a když je teplý, tak na něm v rychlosti osmahneme z obou stran rozmrazené a osolené rybí filé. Když je osmahlé z obou stran, vyjmeme z pánve a opět rezervujeme na později.

.

Do stejného oleje, ve kterém jsme osmahli rybí filé, zamícháme nakrájenou cibuli, osolíme a dusíme do zlatova. Poté přidáme stroužek česneku, nakrájenou zelenou papriku a nakrájenou mrkev, taktéž osolíme, promícháme a dále dusíme.

Po 5 minutách přidáme uvařené bílé fazolky, koření (sladká paprika a bobkový list) a promícháme.

.

Tuto směs zalijeme převařenou vodou tak, aby přesahovala všechny ingredience minimálně o 3 prsty.

.

Opatrně promícháme a necháme na malém ohni vařit dalších 2o minut. Po 20 minutách přidáme do pánve osmahnuté rybí filety, opatrně je přikryjeme směsí, necháme ještě dalších 5 minut vařit.

.

Nakonec přimícháme opatrně hrst na drobno nakrájené čerstvé petrželky a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.