Lilek je jedna z dalších oblibených mediteránských druhů zelenin.
Sklízí se od léta do podzimu, proto ještě stále můžeme využít lilkové sezóny.
Tentokrát připravíme lilek v troubě a upečeme si lilkové tyčinkyJ
Ingredience pro 2 osoby:
1 lilek
1 vajíčko
3 lžíce strouhanky
3 lžíce sypkého parmezánu
Sůl
Postup:
Troubu necháme vyhřát na 200 stupňů.
Do talíře nasypeme 3 lžíce strouhanky a 3 lžíce sypkého parmezánu.
.
Dobře promícháme.
Do dalšího talíře rozbijeme vajíčko a rozmícháme.
Odkrojíme fialovou slupku a lilek nakrájíme na rovnoměrné tyčinky.
.
Tyčinky obalíme ve vajíčku a posléze ve směsi ze strouhanky a parmezánu.
.
Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut.
Necháme mírně vychladnout, případně dosolíme a podáváme s libovolným dipem.