Pečený lilek s jogurtovým dipem

Lilek je jedna z dalších oblibených mediteránských druhů zelenin.

Sklízí se od léta do podzimu, proto ještě stále můžeme využít lilkové sezóny.

Tentokrát připravíme lilek v troubě a upečeme si lilkové tyčinkyJ

Ingredience pro 2 osoby:

1 lilek

1 vajíčko

3 lžíce strouhanky

3 lžíce sypkého parmezánu

Sůl

Postup:

Troubu necháme vyhřát na 200 stupňů.

Do talíře nasypeme 3 lžíce strouhanky a 3 lžíce sypkého parmezánu.

.

Dobře promícháme.

Do dalšího talíře rozbijeme vajíčko a rozmícháme.

Odkrojíme fialovou slupku a lilek nakrájíme na rovnoměrné tyčinky.

.

Tyčinky obalíme ve vajíčku a posléze ve směsi ze strouhanky a parmezánu.

.

Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 30 minut.

Necháme mírně vychladnout, případně dosolíme a podáváme s libovolným dipem.

Tagy:
Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.