Včera byl snad asi zatím nejstudenější den tohoto roku. Teploty nepřesáhly ani 4 stupně Celsia a dokonce tady v Barceloně na chvíli i sněžilo. Dnešní recept se do takového počasí skvěle hodí, tak doufám, že vám poslouží jako inspirace.
Ingredience pro 2 osoby:
2 kuřecí prsa
1 velká cibule
4 polévkové lžíce olivového oleje
sůl
pepř
červená sladká paprika
Postup:
Kuřecí prsa dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší plátky. Na dno hrnce nalijeme olivový olej, a když je rozehřátý, tak do něj kuřecí plátky vložíme a osmahneme je z obou stran. Posolíme a popepříme.
Poté přidáme do hrnce na drobno nakrájenou cibuli, promícháme, ochutíme červenou sladkou paprikou a necháme v ní maso na 5 minut dusit.
Zalejeme vřelou vodou tak, aby voda nepřesahovala příliš moc kuřecí plátky.
Na mírném ohni vaříme po dobu 1 hodiny. Výsledkem je lahodné kuřecí maso s cibulkovou omáčkou.
Tady ve Španělsku se většinou jí s kouskem pečiva, které do omáčky namáčíme.
Pokud jste ale přece jen zvyklí na jinou přílohu, tak se k tomuto jídlu skvěle hodí bramborová kaše, rýže nebo knedlík 🙂
Dobrou chuť!