Kalamárové  kroužky na petrželce a česneku

Smažené kalamáry možná mnozí z vás ochutnali, tady ve Španělsku se jím říká „calamares a la romana“ a těší se mezi lidmi velké oblibě.

Dnešní recept je sice taky z kalamárových kroužků, nebudeme je ale tentokrát obalovat v žádném těstíčku, jen na ně použijeme známou a zdravou směs z petrželky, česneku a olivového oleje.  Tak pojďme na to:).

Ingredience pro 2 osoby:

balení mražených kalamárových kroužků

olivový olej

koňak (popřípadě bílé víno)

sůl

hrst čerstvé petrželky

Postup:

Rozmrazené kalamárové kroužky dobře omyjeme a necháme okapat.

Vložíme je na pánev, osolíme špetkou soli, pokapeme kapkou koňaku, máte-li bíle víno, můžete taktéž použít. Necháme na pánvi tak dlouho, až se vypaří všechna voda a alkohol (přibližně 5 minut).

.

Kroužky vyjmeme, pánev omyjeme od případných nečistot a necháme na ni rozehřát přibližně 1 lžíci olivového oleje. Když je olej rozehřátý, opět vložíme kalamarové kroužky a restujeme do zlatova z obou stran po dobu 5 minut.

V poslední minutě přimícháme směs, kterou jsme si mezitím připravili v hmoždíři. (Do hmoždíře dáme 1 hrst čerstvě nakrájené petrželky, použijeme pouze listy, stonek ne, 1 stroužek česneku a zalijeme olivovým olejem. (ca 3 polévkové lžíce). Ingredience v hmoždíři rozdrtíme. Pokud se nám obsah zdá moc suchý, přilijeme ještě trosku olivového oleje. Po chvilce se nám vytvoří zelená směs.)

Vše promícháme a vyjmeme.

Poté můžeme ihned podávat.

Dobrou chuť!

Tagy:
Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.