Hrášek dušený na cibulce se sušenou španělskou šunkou

Tento pokrm patří k dalším tradičním receptům španělské kuchyně.

Skvěle poslouží jako předkrm, příloha anebo jako večeře.

Ingredience pro 2 osoby:

500 g mraženého hrášku (samozřejmě se může použít i čerstvý)

50 g sušené španělské šunky

1 cibule

4 lžíce olivového oleje

Sůl

Postup:

Do hrnce nasypeme mražený hrášek, zalijeme vodou a necháme vařit přibližně 15 minut.

.

Zakapeme kapkou olivového oleje a posolíme špetkou soli. (Solíme jenom trošičku, protože později dodá slanou chuť pokrmu právě sušená španělská šunka.)

Po 15 minutách přecedíme. Necháme trochu vody z vařeného hrášku.

Na pánev nalijeme ca 4 lžíce olivového oleje, a když je rozehřátý, dusíme do zlatova cibuli pokrájenou na kostičky.

.

Po té přidáme šunku taktéž nakrájenou na drobné kostičky a dále dusíme.

.

Asi po 5 minutách přidáme uvařený hrášek a podlijeme trošičkou vody, která nám zůstala z vaření hrášku.

.

Dusíme dalších 5 minut a můžeme podávat.

.

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.