Typickým dezertem mediteránských národů je ovoce.
Vyzkoušejte si připravit ovocný dezert tentokrát z granátového jablíčka a pomeranče a dodejte vašemu tělu extra porci vitamínu c. Právě teď na podzim je jejich sezóna.
Ingredience pro 2 osoby:
1 granátové jablíčko
2 pomeranče
Postup:
Granátové jablíčko rozřízneme na půl, rozlomíme každou půlku a postupně vysypeme na talířek červená zrníčka.
.
Dbáme na to, aby na nich nezůstala žádná kůže, dodala by totiž dezertu nahořklou chuť.
.
Vytlačíme šťávu ze 2 pomerančů a zalijeme ním připravené talířky s granátovými zrníčky.
Ozdobíme mátou a dáme na 10 minut vychladit do ledničky.
Poté můžeme podávat.
.
Dobrou chuť!