Escalivada aneb grilovaná zelenina

Jedno z typických oblíbených katalánských jídel je takzvaná escalivada. Jedná se o zeleninový pokrm, který se skvěle hodí jako příloha. Recept je velice jednoduchý a zvládne ho každý začátečník, tak to pojďme vyzkoušet:). Zelenina se připravuje buďto v troubě anebo na grilu. Já osobně připravuji zeleninu na grilu.

Nejtypičtější zelenina pro přípravu tohoto receptu je červená sladká paprika a lilek.

Escalivada se konzumuje studená.

Ingredience pro 2 osoby:

1 větší lilek

1 červená sladká paprika

olivový olej

sůl

Postup:

Omytou a osušenou zeleninu „namažeme“ olivovým olejem. K namazání použijeme vlastní ruce. Nakapeme pár kapek olivového oleje na dlaně a zeleninu namažeme.

Zeleninu položíme na gril a grilujeme ze všech stran. Zeleninu otáčíme. Grilujeme přibližně 30-40 minut.

.

Poté zeleninu necháme trochu vychladnout a oloupeme.

.

Slupky nepoužíváme. Použijeme vnitřek zeleniny, kterou rozkouskujeme na malé kousky, můžeme si pomoct vidličkou.

.

Posolíme, polijeme olivovým olejem a promícháme.

Necháme 20 minut zaležet a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

.

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.