Batáty v troubě

Na podzim začíná sezóna sladkých brambor. Dají se připravit na různé způsoby, ale ten nejtradičnější a zároveň nejjednodušší způsob přípravy je upéct si je v troubě.

Pečené batáty jsou typickým podzimním dezertem mnohých domácností a taky jsou v předvánočním období běžně k dostání v pouličních stancích venku, kde se kromě pečených batátů prodávají také pečené kaštany.

Zkuste si pečený brambor připravit. Je to super jednoduché. Nepotřebujete nic víc, než batáty a rozehřátou troubu!

Ingredience pro 2 osoby:

2 batáty

Postup:

Troubu necháme rozehrát na 200 stupňů. (ze shora i ze zdola)

Mezitím dobře omyjeme batáty od všech nečistot.

Osušené je položíme na plech a dáme do trouby. Teplotu nastavíme na 180 stupňů a pečeme přibližně 50 minut.  

.

To, že jsou batáty hotové poznáme mimo jiné také podle sladké vůně, která provoní celý byt.

Zkontrolujeme pomocí špejle, zdali jsou měkké i uprostřed, a pokud ano, tak je vyjmeme a necháme trochu vychladnout, aby nebyly příliš horké. Konzumují se však teplé.

.

Slupka upečeného batátu se po rozkrojení dá krásně oloupat. Mnozí konzumují i pečené batáty se slupkou. Záleží na každém z nás 🙂

.

Tagy:
Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.