Dnešní dobrota není přímo ze Španělska, ale z jiného koutu Středomoří :).
Tento recept mi vždy připomene moje studentská leta. Naučila mě ho totiž moje řecká kamarádka, a i když už je tomu spousty let, ještě se mi neomrzel a pořád ho mám moc ráda.
Jejich příprava vám nedá skoro žádnou práci, tak hurá do toho!
Ingredience pro 4 osoby:
4 zelené italské papriky
1 sýr Feta
1 vejce
sůl (nemusí být)
olivový olej
koření podle chuti (nemusí být)
Postup:
Papriky důkladně omyjeme pod teplou vodou, uřízneme jejich část se stopkou a zbavíme papriky všech zrníček.zrníček.
.
Do misky vložíme sýr feta a rozdrtíme ho. Můžeme si pomoct vidličkou. Přidáme rozšlehané vajíčko a pořádně zamícháme.
Já osobně koření ani sůl nepřidávám, protože sýr feta je sám o sobe slaný. Pokud ale chcete, můžete přidat koření podle chuti, či například na drobno nakrájené olivy a se směsí promíchat. Fantazii se meze nekladou :).
Papriky naplníme pomocí vidličky námi připravenou směsí.
Když jsou papriky naplněné, přikryjeme každou z nich horní části se stopkou, kterou jsme odřízli. Skleněnou nádobu, do které budeme papriky klást, pokapeme olivovým olejem, aby se nám nepřichytly.
.
Necháme vyhřát troubu na 180 stupňů. Když je rozehřátá tak do ní vložíme nádobu. Pečeme do zlatova, posléze otočíme a necháme upéct do zlatova i z druhé strany.
Plněné papriky se skvěle hodí jako předkrm anebo si je můžete připravit třeba k večeři.
Dobrou chuť!
.