Plněné papriky na řecký způsob

Dnešní dobrota není přímo ze Španělska, ale z jiného koutu Středomoří :).

Tento recept mi vždy připomene moje studentská leta. Naučila mě ho totiž moje řecká kamarádka, a i když už je tomu spousty let, ještě se mi neomrzel a pořád ho mám moc ráda.

Jejich příprava vám nedá skoro žádnou práci, tak hurá do toho!

Ingredience pro 4 osoby:

4 zelené italské papriky

1 sýr Feta

1 vejce

sůl (nemusí být)

olivový olej

koření podle chuti (nemusí být)

Postup:

Papriky důkladně omyjeme pod teplou vodou, uřízneme jejich část se stopkou a zbavíme papriky všech zrníček.zrníček.

.

Do misky vložíme sýr feta a rozdrtíme ho. Můžeme si pomoct vidličkou. Přidáme rozšlehané vajíčko a pořádně zamícháme.

Já osobně koření ani sůl nepřidávám, protože sýr feta je sám o sobe slaný. Pokud ale chcete, můžete přidat koření podle chuti, či například na drobno nakrájené olivy a se směsí promíchat. Fantazii se meze nekladou :).

Papriky naplníme pomocí vidličky námi připravenou směsí.

Když jsou papriky naplněné, přikryjeme každou z nich horní části se stopkou, kterou jsme odřízli. Skleněnou nádobu, do které budeme papriky klást, pokapeme olivovým olejem, aby se nám nepřichytly.

.

Necháme vyhřát troubu na 180 stupňů. Když je rozehřátá tak do ní vložíme nádobu. Pečeme do zlatova, posléze otočíme a necháme upéct do zlatova i z druhé strany.

Plněné papriky se skvěle hodí jako předkrm anebo si je můžete připravit třeba k večeři.

Dobrou chuť!

.

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.