Kuřecí plátky na cibuli

Včera byl snad asi zatím nejstudenější den tohoto roku. Teploty nepřesáhly ani 4 stupně Celsia a dokonce tady v Barceloně na chvíli i sněžilo. Dnešní recept se do takového počasí skvěle hodí, tak doufám, že vám poslouží jako inspirace.

Ingredience pro 2 osoby:

2 kuřecí prsa

1 velká cibule

4 polévkové lžíce olivového oleje

sůl

pepř

červená sladká paprika

Postup:

Kuřecí prsa dobře omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší plátky.  Na dno hrnce nalijeme olivový olej, a když je rozehřátý, tak do něj kuřecí plátky vložíme a osmahneme je z obou stran. Posolíme a popepříme.

Poté přidáme do hrnce na drobno nakrájenou cibuli, promícháme, ochutíme červenou sladkou paprikou a necháme v ní maso na 5 minut dusit.

Zalejeme vřelou vodou tak, aby voda nepřesahovala příliš moc kuřecí plátky.

Na mírném ohni vaříme po dobu 1 hodiny.  Výsledkem je lahodné kuřecí maso s cibulkovou omáčkou.

Tady ve Španělsku se většinou jí s kouskem pečiva, které do omáčky namáčíme.

Pokud jste ale přece jen zvyklí na jinou přílohu, tak se k tomuto jídlu skvěle hodí bramborová kaše, rýže nebo knedlík 🙂

Dobrou chuť!

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.