Pečené kuře na citrónu, rozmarýnu a tymiánu

Pečené kuřátko je zcela jistě v mnohých rodinách nedělní obědová klasika. Existuje nesčetné množství příprav pečeného kuřete a všechny určitě chutnají skvěle. Dnes vas chci ale naucit jak okořenit a připravit pečené kuře na 1 z mediteránských způsobů.

Ingredience pro 4 osoby:

4 kousky kuřete (kuřecí stehno, kuřecí prso)

Pepř

Sůl

Červená paprika

1 citrón

Rozmarýn

Tymián

Olivový olej

4 nadrobno nakrájené brambory

Postup:

Přes noc necháme kuře marinovat, aby co nejvíc vynikla chuť.

Do sklenice vymačkáme citronovou šťávu z půlky citronu, přidáme trochu olivového oleje (ca 2 lžíce), přidáme hrst rozmarýnu a hrst tymiánu, a zamícháme. (Pokud máte možnost, volte vždy čerstvé bylinky. Já si na balkóně v truhlíku pěstuji tymián i rozmarýn, a mám ho tak čerstvý po celý rok. Pokud nemate, můžete samozřejmě použít sušený.)

Připravené kuřecí kousky osolíme a popepříme, případně posypeme trochou červené papriky, poté potřeme námi připravenou marinádou a uchováme přes noc v lednici.

Na druhý den rozehřejeme troubu na 180 stupňů, k připravenému marinovanému kuřeti přidáme nadrobno nakrájené brambory, které také osolíme a vložíme do trouby. Čas od času kontrolujeme a podlijeme šťávou všechny kousky, případně přilejeme trochu převařené vody. Pečeme přibližně po dobu 40minut, na posledních 5 minut přepneme troubu na horní gril, do křupava dopečeme a můžeme podávat.

Dobrou chuť!

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.