Žampiony na katalánský způsob

Žampiony na katalánský způsob jsou další zdravou rychlovkou, která neodmyslitelně k mediteránské dietě patří. Houby jsou celkově ve Španělsku velice oblíbené, zvláště pak v jejich sezóně se konzumuji různé druhy hub, připravené na různé způsoby. Příprava, kterou vás dnes naučím je opravdová klasika nejen v katalánské kuchyni. Je navíc velice rychlá, do 15cti minut můžete podávat.

Ingredience pro 2 osoby:

1 balení žampionů

čerstvá petrželka

1 stroužek česneku

olivový olej

sůl

Postup:

Žampiony důkladně omyjeme, očistíme a rozkrojíme na půlku.

.

Vložíme na pánev s kapkou olivového oleje, posolíme a necháme dusit. Žampiony tak nejdříve vypustí vodu, kterou obsahují.

Po 5 minutách vodu ze žampionů slijeme, žampiony necháme na sítku, pánev umyjeme, vlijeme olivový olej, necháme rozehřát a znovu do ní vhodíme žampiony. Posolíme a restujeme 5 minut do zlatova.

Mezitím si připravíme omáčku, kterou k žampionům v poslední minutě přimícháme.

Do hmoždíře dáme 1 hrst čerstvě nakrájené petrželky (použijeme pouze listy, stonek ne), 1 stroužek česneku a zalijeme olivovým olejem. (ca 3 polévkové lžíce).

Ingredience v hmoždíři rozdrtíme. Pokud se nám obsah zdá moc suchý, přilijeme ještě trosku olivového oleje. Po chvilce se nám vytvoří zelená směs.

Až začnou žampiony zlatovět, přidáme česnek s petrželkou. promícháme, vyndáme z pánve a můžeme podávat.

Dobré chutnání! 🙂

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.