Čočka na mediteránský způsob

Čočka patří k nejznámějším a řekla bych i nejpoužívanějším luštěninám. V mediteranském jídelníčku je moc oblíbená a její vysoký obsah rostlinných bílkovin, vlákniny a minerálů ji činí velice atraktivní potravinou.  Proto není divu, že tam, kde se vaří na mediteránský způsob zaujímá čestné místo v každém týdenním menu.

Pro ty z vás, komu se už typická čočka na kyselo omrzela, přináším zdravou a lahodnou variantu, pro níž nebudete potřebovat žádný ocet a taky žádný párek či jiný salám. Použitím vybraného druhu koření a zeleniny dodáte čočce tu správnou lahodnou chuť. Vyzkoušejte a uvidíte.

 

Recept:

Ingredience pro 4 osoby:

250 g čočky

4 lžíce olivového oleje

1 velká cibule

1 zelená paprika

½ červené papriky

2 mrkve

3 stroužky česneku

2 lžíce červené sladké papriky

Pepř

3 Bobkové listy

Sůl

Voda

 

Postup:

Na dno hrnce dáme olivový olej, zahřejeme a dáme do zlatova dusit cibuli .

Osolíme.  Přidáme stroužky česneku. Papriku a mrkev nakrájíme na malé kousky, přidáme do hrnce, osolíme a dusíme.

Vmícháme opranou čočku, zamícháme a přidáme červenou sladkou papriku a opepříme. Vše důkladně promícháme a přidáme bobkový list.

Zalejeme vřelou vodou. Vaříme na mírném ohni přibližně 1 hodinu.

 

Jsem nadšená propagátorka mediteránské diety a jejího životního stylu. Přímo od zdroje z Barcelony provázím lidi základními principy tohoto způsobu stravování, učím je jak snadné je vařit zdravě, lahodně, čerstvě, sezónně a přitom levně a pomáhám tak krok po kroku odhalit tajemství dlouhověkosti mediteránských národů. Můj příběh si přečtěte tady.>>
Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře.