Na podzim začíná sezóna sladkých brambor. Dají se připravit na různé způsoby, ale ten nejtradičnější a zároveň nejjednodušší způsob přípravy je upéct si je v troubě.
Pečené batáty jsou typickým podzimním dezertem mnohých domácností a taky jsou v předvánočním období běžně k dostání v pouličních stancích venku, kde se kromě pečených batátů prodávají také pečené kaštany.
Zkuste si pečený brambor připravit. Je to super jednoduché. Nepotřebujete nic víc, než batáty a rozehřátou troubu!
Ingredience pro 2 osoby:
2 batáty
Postup:
Troubu necháme rozehrát na 200 stupňů. (ze shora i ze zdola)
Mezitím dobře omyjeme batáty od všech nečistot.
Osušené je položíme na plech a dáme do trouby. Teplotu nastavíme na 180 stupňů a pečeme přibližně 50 minut.
.
To, že jsou batáty hotové poznáme mimo jiné také podle sladké vůně, která provoní celý byt.
Zkontrolujeme pomocí špejle, zdali jsou měkké i uprostřed, a pokud ano, tak je vyjmeme a necháme trochu vychladnout, aby nebyly příliš horké. Konzumují se však teplé.
.
Slupka upečeného batátu se po rozkrojení dá krásně oloupat. Mnozí konzumují i pečené batáty se slupkou. Záleží na každém z nás 🙂
.