Tento pokrm patří k dalším tradičním receptům španělské kuchyně.
Skvěle poslouží jako předkrm, příloha anebo jako večeře.
Ingredience pro 2 osoby:
500 g mraženého hrášku (samozřejmě se může použít i čerstvý)
50 g sušené španělské šunky
1 cibule
4 lžíce olivového oleje
Sůl
Postup:
Do hrnce nasypeme mražený hrášek, zalijeme vodou a necháme vařit přibližně 15 minut.
.
Zakapeme kapkou olivového oleje a posolíme špetkou soli. (Solíme jenom trošičku, protože později dodá slanou chuť pokrmu právě sušená španělská šunka.)
Po 15 minutách přecedíme. Necháme trochu vody z vařeného hrášku.
Na pánev nalijeme ca 4 lžíce olivového oleje, a když je rozehřátý, dusíme do zlatova cibuli pokrájenou na kostičky.
.
Po té přidáme šunku taktéž nakrájenou na drobné kostičky a dále dusíme.
.
Asi po 5 minutách přidáme uvařený hrášek a podlijeme trošičkou vody, která nám zůstala z vaření hrášku.
.
Dusíme dalších 5 minut a můžeme podávat.
.